Снимка: Булфото
fallback

Тя е на 21 години, завършила е музикална паралелка в СОУ „Емилиян Станев” в град Велико Търново и учи в Консерваторията – специалност поп и джаз пеене в класа на Алиса Боварян.
Участвала е в много конкурси и концерти, включително в Евровизия със Светозар Христов, който специално й подарява авторската песен River of Heartbreaks.

8 юни 2009 година може да е повратната точка в кариерата й – на тази дата някъде около 23,00 часа тя стана победител в третия сезон на Мюзик Айдъл.

Веднъж изгонена от публиката и върната в шоуто от журито, няколко месеца по-късно тя спечели сърцата на всички с огромния си талант, изключителното пеене и самоувереност, на която могат да завидят и най-големите певици.

Ден след финала изглежда, че Магдалена Джанаварова има всички предпоставки да бъде новата млада българска дива и често споменавано име на музикалните награди догодина.

Сега обаче всичко е в самото начало и най-доброто предстои...

Спа ли в нощта, след като спечели Мюзик Айдъл?

Магдалена: Спорно е дали съм спала. По-скоро лежах, отколкото спах – от емоции и напрежение цяла вечер, след като шоуто свърши, се събрахме с всички участници и екипа и така мина голяма част от нощта.

Какво си помисли, когато си легна сама в леглото след цялото това вълнение?

Че не може това да се случва на мен. Аз все още не мога да повярвам.

Какво искаш да пееш оттук нататък?

Искам да пея соул, R'n'B, поп. Искам да танцувам много.

За първи път ли се яви на Мюзик Айдъл?

Не, за втори път. Първия път беше на първото издание.

Защо след това пропусна една година?

Защото бях разочарована от първия. От това, че не ме допуснаха напред, бях малка и така. След това гледах внимателно и двете издания.

Мислиш ли, че с гледане е възможно да направиш стратегия как да се представиш най-добре?

Не само с гледане – най-вече с порастване. Човек се учи, докато е жив. И за мен в тази година учител беше животът. Далеч съм от мисълта, че съм завършена певица, че няма какво повече да науча – това не е вярно и си го знам. Намирам си грешки винаги и съм достатъчно самокритична, за да гледам реално на нещата.

Кариерата на Невена, която до момента е най-успешна, беше ли ти допълнително вдъхновение да пробваш още веднъж?

Да.

А има ли нещо, което не харесваш в кариерите на талантите след края на двете издания на Мюзик Айдъл?

Не. Аз виждам само положителни неща. Харесва ми, че продуцентите се съобразяват с изпълнителя, с това какво той харесва и как изглежда, каква музика иска да прави. На Невена първият й албум е страхотен и всички награди, които взе за последните години, са абсолютно заслужени.

Мислиш ли, че и ти ще имаш енергията и късмета за толкова силен старт?

Енергията я имам. Но за късмета – не знам. Със сигурност всичко е предопределено и всеки път си е начертан – дали по-лесно или по-трудно ще стигна където трябва. Сега просто искам да работя и да влагам колкото се може повече усилия в това.

Тоест твърдо си решена да се издържаш с музика?

Да.

Кои български музиканти харесваш?

Много са: Васил Найденов, Миро, Графа, Марияна Попова, Мария Илиева.

Кои качества освен пеенето са необходими, за да бъдеш звезда?

Присъствие, енергия, която да се предава на хората и да успява да ги накара да настръхнат и да се просълзят.

Ти кога за последен път настръхна и се просълзи?

На концерт на Дженифър Хъдсън. Гледах го на запис. Уникална певица и уникален глас. Представям си, след като успява да ме грабне така от телевизора, какво е на живо.

В последните няколко предавания изглеждаше много самоуверена. Изобщо ли не се притесняваше?

Не мога да повярвам какво ми казваш. Аз съм много притеснителен човек и ми е зверски трудно да овладявам напрежението и емоцията, които изпитвам. Толкова е голяма сценичната треска, че като изляза на сцената, нещо се преобръща в мен и всичко минава като насън. Аз се превръщам в друг човек там – наистина нищо общо с човека, когото можеш да срещнеш на улицата. И после нищо не помня.

Кое беше най-голямото предизвикателство на конкурса?

Поп фолк концертът. Тази музика е изключително далече от мен.

Кризата в българската, а и в световната поп музика се дължи на липсата на автори. Ти мислила ли си да разчупиш стереотипа за продуциран изпълнител и да бъдеш и автор?

Много ми се иска да пробвам да пиша музика, да. Но не съм сигурна дали ще се справя.

Какво си пожелаваш за следващата една година?

Един хубав албум, издаден не само в България, а и в Македония, а защо не и в Европа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

charly

преди 14 години

Preslava-beshe nai dobrata...muzikant sam,ne 4e Magdalena e losha peviza,no ima problemi s artikulaziatana mesta....Preslava I BOian sa edno nivo pred neia...

38

nova

преди 14 години

Магдалена трябваше да отпадне още в началото - точно както и стана.Не знам на кое казвате уникален глас - става за слушане,ама чак пък уникална....Визията няма да я коментирам.Имаше далеч по-добри от нея,които отпаднаха още в началото - Ели например.Русина, Александра и Симона също бяха много добри.Но Боян беше страхотен - почти нямаше лошо изпята песен през целия сезон.Затова ме е яд,че така нагло пробутаха Магдалена за Музикален идол.Ама така е в България.И това чудо ще мине за 3 дни.

37

емил

преди 14 години

Да, изключително надменно гледаше, никакво вълнение, на всички ни стана повече от ясно, че е знаела предварително, че тя ще е ***. Сега я нагласиха за ***, но бъдещето ще покаже истината! Малко са хората, които я харесват и като визия, излъчване и поведение, а пеенето и ....

fallback